Nieuwe beheerder Den Tref
12 juni 2020

Nieuwe beheerder Den Tref

Hapert heeft veel moois te bieden

Maak kennis met Hans van Luffelen, nieuwe beheerder Den Tref HapertHAPERT - Er wacht de nieuwe beheerder van Den Tref in Hapert een pittige klus nu de bouw van de nieuwe MFA aanstonds begint. Dat was echter precies de reden dat Hans van Luff elen op de vacature solliciteerde; hij was toe aan een nieuwe uitdaging. Met ervaren Peter Schellekens naast hem als assistent gaat het helemaal goed komen en Hans stelt zich graag even nader voor.
 

De 38-jarige Hans komt uit Casteren, geboren en getogen en hij houdt van het dorpse, de Kempische mentaliteit. Hans is getrouwd en heeft twee dochters van 6 en 8 jaar. Na de middelbare school ging hij naar de middelbare hotelschool en had hij diverse functies in de horeca. “Ik weet mijn eerste stage nog: bij de Kruidenlucht in Casteren. Veel geleerd, hard gewerkt maar daar staat de horeca om bekend. Gas geven zo lang er gasten zijn. Vanaf de hotelschool ben ik in Bergeijk terecht gekomen als bedrijfsleider bij een horecabedrijf waar ik het totale horecaconcept als basis heb gelegd en ook daar werd het altijd laat. Niet erg hoor want dat weet je als je in de horeca gaat werken maar op een bepaald moment was ik er even klaar mee. Ik ben bij een Sligrovestiging gaan werken en daar heb ik precies 12,5 jaar in het management gewerkt. Een prachtig bedrijf met veel kansen waar ik nu nog gewerkt zou hebben als een aantal mensen uit mijn omgeving me niet op de vacature voor beheerder van Den Tref had gewezen.”

Vrijwilligerswerk
Het horecabloed bleek te kruipen waar het niet gaan kan en Hans waagde de sprong. “Uit twaalf sollicitanten werd ik uitgekozen en ik héb er zin in! Van huis uit heb ik meegekregen dat ik me in moet zetten voor de samenleving. Mijn ouders waren op tal van plaatsen vrijwilliger en ik begon ook al jong bij de voetbalvereniging in Casteren. Inmiddels doe ik daar de inkoop van de kantine en hou ik me bezig met de organisatie van het jaarlijkse Europaclubtoernooi. Ik zit ook in het bestuur van het Kindervakantiewerk. Daar heb ik zelf mooie herinneringen aan en ik gun dat de basisschooljeugd ook. Het zit in me om met mensen om te gaan, dat moet ook wel als je in de horeca werkt maar voor de functie van beheerder is het extra belangrijk, denk ik.”

Reuring
Hans begon op 1 mei aan de nieuwe baan in een rare tijd. “Het is héél vreemd als je ergens gaat werken en er zijn geen gasten. Je zou kunnen zeggen dat het lekker rustig inwerken is en op bepaalde punten is dat ook zo. Maar ik heb toch liever dat de bar vol zit en dat er reuring in de tent is. Dat komt weer, daar ben ik van overtuigd maar nu nog even niet.” Peter heeft nu de tijd om Hans wegwijs te maken: “Voor mij is zoveel vanzelfsprekend omdat ik dit werk al jaren doe. Ik heb natuurlijk bepaalde gewoontes, die Hans straks misschien wel heel anders gaat doen. Helemaal prima, dat is juist de reden dat ik een stapje terug heb gedaan: een frisse wind is goed. Hans heeft er zin in de overgang naar de MFA te begeleiden en ik weet zeker dat hij het kan.”


Hart van Hapert

Den Tref is al jaren het centrale punt van de samenleving in Hapert en dat moet zo blijven, vindt Hans. “Het moet het Hart van Hapert blijven, mensen moeten elkaar er ontmoeten, samen initiatieven ontplooien en nieuwe ideeën uitwerken. Het is mijn taak om alles te faciliteren en mensen bij elkaar te brengen. Hoewel ik denk dat mensen in Hapert prima weten te vinden. Er is ruimte voor nieuwe evenementen, dat heb je gezien aan het succes van de Hapertse Dorpsquiz en spontane benefietconcerten van A Few Good Wibra’s. In de nieuwe MFA beschikken we straks over evenveel ruimte en dus is er plaats voor dergelijke activiteiten. Er is toch bijna niets mooiers denkbaar dan dat mensen elkaar weten te vinden, samen mooie plannen voor het dorp maken en er samen voor zorgen dat Hapert blijft bruisen?”


Kansen voor de middagen
In de avonden is Den Tref doorgaans altijd bezet. “Omdat de MFA straks een plaats is waar de hele dag door mensen zijn, denk aan de school, de KBO en de bibliotheek, is het onze taak om ervoor te zorgen dat we de hele dag open zijn. In de middag komt dus meer ruimte voor nieuwe activiteiten. Ik wil iedereen uitnodigen om eens na te denken over mogelijke activiteiten; alles is bespreekbaar en elke doelgroep is welkom.” Zoals de plannen er nu voor liggen, is de opening gepland in maart 2022. “Dat lijkt ver weg maar dat is het niet”, zegt Peter.

Peter. “Het streven is om bij de volgende verkiezingen het stemlokaal in de nieuwe MFA te hebben. Daarom moet er nu heel hard gewerkt worden. Op dit moment wordt er hard nagedacht over de sfeer  en de inrichting. Super belangrijk omdat we willen dat iedereen zich thuis gaat voelen.”

Mogelijkheden
Hoewel het nu soms lijkt op ‘werken met de handrem erop’ omdat er geen activiteiten en gasten in Den Tref zijn, komt Hans langzaam op stoom. “Ik snak naar meer leven in de brouwerij maar dat komt en dan zijn wij er helemaal klaar voor. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met alle verenigingen die hun thuis hebben in Den Tref. Om hen nog meer te verbinden en van Den Tref een grote huiskamer te maken. Het mooiste zou zijn als dat thuis een mooie tuin krijgt. Ik ben de mogelijkheden aan het onderzoeken om een groot terras te creëren. Heerlijk toch om bij mooi weer lekker met een biertje op een terrasje te zitten. Mensen kijken, het leven beschouwen en vooral genieten. Dat is mijn doel: de Hapertse mensen laten genieten van al het moois dat het dorp al heeft.”

  

TERUG