Lippenstift en Boerenkuiten, toneeluitvoering

30 december 2016

http://eenakterhapert.nl/portfolio-view/december-productie/
Lippenstift en Boerenkuiten

Wij presenteren, in samenwerking met Zanggroep Tolad uit Hoogeloon, een musicalproductie geschreven door Rita Scheelen. Het belooft een prachtig spektakel te worden vol toneelspel, zang en live muziek. De muziek is uit de jaren veertig met onder andere liedjes van Vera Lynn en Glenn Miller. Er doen circa 75 volwassenen en kinderen mee die vol enthousiasme het publiek een prachtige avond/middag gaan bezorgen!

Korte inhoud:

Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog maar is geen oorlogsverhaal. De ondertoon is serieus maar is zeker ook om te lachen.
Drie vrouwen uit de stad trekken naar het platteland om daar te helpen op de boerderijen. Veel jonge mannen zijn naar het front en er is een tekort aan werkkrachten. De dames hebben zo hun eigen motieven om aan dit avontuur te beginnen, want een avontuur is het: de boerenlui op klompen (bij wijze van spreken) en de vrouwen met lippenstift! Bijna een cultuurshock! Maar de oorlog gaat niet helemaal aan het vredige dorpje voorbij.
Soldaten, spionnen (of zijn het deserteurs) … er komt nogal wat vreemd volk voorbij!
Toch is er ook goed nieuws: eindelijk eens een echt orkest op het jaarlijkse zomerbal, iets om naar uit te kijken! Het is een verhaal met vertedering en ontroering want veel dingen zijn toch niet wat ze op het eerste gezicht lijken! Is dat geen mooie kerstgedachte?

De voorstellingen zijn op 17, 23, 28, 29 en 30 december om 20.00 uur en op zondagmiddag 18 december. De aanvang is dan 14.00 uur. De voorstellingen zijn in ‘Den Tref’ in Hapert.

Tickets reserveren via www.eenakterhapert.nl
 

TERUG