Toneel: Het leven in drie dagdelen

17 november 2018

De gemeente Bladel wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Om het taboe over dementie te doorbreken wilden zij een toneelstuk over ‘het leven met dementie’. Wij zijn de uitdaging aangegaan. Het resultaat is een klein uur durend stuk over dementie: ‘Het leven in drie dagdelen’. Het is geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen uit Lommel en met veel enthousiasme al bijna 100 keer opgevoerd.

 

Wij hebben het stuk in heel Brabant opgevoerd en ook in delen van Vlaanderen. Wij hebben besloten dat het genoeg is geweest. Binnenkort maken we bekend dat we het stuk voor het laatst gaan spelen (de 100ste voorstelling).

 

Het vierde dagdeel:
Na ‘Het leven in drie dagdelen’ is een vervolg geschreven: ‘Het vierde dagdeel’. In ‘Het leven in drie dagdelen’ gaat over de ervaringen van een echtpaar met dementie in de thuissituatie. In ‘Het vierde dagdeel’ vertelt de thuiswonende partner over ervaringen na opname in een verpleeghuis van de dementerende partner. Het vierde dagdeel voeren nog wel op. Het duurt ca 20 minuten.

http://eenakterhapert.nl/portfolio-view/leven-in-3-dagdelen-2/

TERUG