Toneel: Het leven in drie dagdelen

17 november 2018

Toneelvereniging De Eenakter uit Hapert speelt  de 99 ste en de 100 ste voorstelling van: “Leven in drie dagdelen“
                                      Geschreven en geregisseerd door Rita Scheelen.

Een directe confrontatie met de vreselijke waarheid van dementie.  Want: “Leven in drie dagdelen“ is een toneelstuk over dementie om nooit te vergeten!

“Het is niet wat het lijkt, en soms lijkt het nergens op. En het is nu, maar ook gisteren of toch niet.”  Met deze woorden werd 98 keer “Leven in drie dagdelen“ aangekondigd. Op 17 november a.s. klinken ze nog twee keer in den Tref in Hapert.                                                                    
Al in 2013 startten zes spelers van de Eenakter plus een licht en geluidsman met de repetities van `Leven in drie dagdelen`, van schrijver en regisseur Rita Scheelen.   
De voorstellingenreeks begon in februari 2014.
Beleef hoe een man en zijn vrouw allebei worstelen met het besef dat de dementie onherroepelijk een steeds grotere impact op hun leven krijgt. Een stuk met een lach en een traan.

“Het was al een tijdje bezig voor ik er erg in had. Iedereen vergeet wel eens wat! Iedereen is wel eens verward of vraagt drie keer hetzelfde. Je zoekt er niets achter. Als het begint op te vallen zijn daar de excuses. Niet gehoord, niet gezegd, niet gedaan! Hij kon zo overtuigend zijn dat ik soms aan mezelf twijfelde Had ik hem dat wel gevraagd of vergis ik me nou. Trouwens, dementie is iets voor oude mensen. Toch niet voor ons! Maar……. ons leven verandert heel langzaam. Dementie is een sluipend gif”.

Nog twee keer zetten de speler hun beste beentje voor om de 100 voorstellingen vol te maken. Helaas is Will Slenders ons onlangs ontvallen. We dragen de laatste voorstellingen op aan Will, een dierbare vriend en prachtige speler, die deze rol als kroon op zijn lange toneelcarrière zag. Een prachtige  mijlpaal in de geest van Will Slenders.
“Leven in drie dagdelen” wordt op 17 november om 15.00 uur en 20.00 uur gespeeld in gemeenschapshuis den Tref in Hapert.
De entree is gratis maar we willen wel graag weten hoeveel bezoekers we kunnen verwachten daarom graag een berichtje of je ’s-middags of ’s-avonds onze voorstelling wilt zien.                                                 Graag een berichtje naar: contact@eenakterhapert.nl of telefonisch via 06-10846510.
 

http://eenakterhapert.nl/portfolio-view/leven-in-3-dagdelen-2/

TERUG